Uit mezelf met elkaar Sluiten

ElviravanKalker,

Mijn naam is Elvira van Kalker , ben geboren in 1963 in Eindhoven en woon sinds 2002 alweer 15 jaar ,samen met mijn dochter in het prachtige Melick.
Ik heb in het verleden oa in de vrouwen- en jeugdhulpverlening gewerkt en me later omgeschoold tot receptioniste/secretaresse.Enige jaren geleden ben ik door een erfelijke aandoening helaas in de WIA terecht gekomen en sindsdien probeer ik via vrijwilligers werk mijn steentje bij te dragen. Nu de overheid een groot deel van de zorgtaken aan de gemeente heeft overgedragen is het niet voor iedereen die zorg nodig heeft even makkelijk om de voorzieningen die voorheen als vanzelfsprekend geregeld werden ook werkelijk te krijgen. De verandeingen gaan zo snel en zijn zo veelomvattend dat zowel zorgvragers als zorgaanbieders vaak door de bomen het bos niet meer zien.Het eenvoudig toegankelijk maken en houden van alle voorzieningen voor diegene die het nodig hebben is, denk ik, heel belangrijk. Korte lijnen, zo min mogelijk papier! Ouderenzorg zal in de toekomst ivm de vergrijzende bevolking ook in Roerdalen steeds belangrijker worden. Generatie bewust bouwen bv via meer-generatie huizen of ‘gated communities” (hofjes) kan een vorm van ‘zorg voor elkaar zijn’ die veel voordeel voor alle partijen zou kunnen bieden

Ik hoop hieraan via kritisch meedenken in de Wmo-raad mijn bijdrage te mogen leveren.

Elvira van Kalker
Motto Veritas. De Wmo zo breed mogelijk toegankelijk maken, ook voor diegenen die de moed en kracht ontbreekt om de strijd op papier aan te gaan.
Elvira van Kalker 1963 / woonachtig in Melick